De Hittepetitjes home

Kleine Maximaatjes
Met een stuk of zeven kleine Maximaatjes deden de Hittepetitjes in 1999 voor het eerst mee aan de carnavalsoptocht in het Bollemeppersgat. De 4-jarige vriendinnetjes uit groep 1 waren een stel pittige kleuters en daamee was hun naam snel bedacht: De Hittepetitjes. Wat in het woordenboek wordt uitgelegd als: Bedrijvige Vrouwtjes.
En bedrijvige vrouwtjes zijn het; de kleuters van het eerste uur: Petrie, Judith, Iris, Frederique, Marieke, Sarah en Aniek. Het jaar erop sloten broertjes, zusjes en ouders zich spontaan aan bij  de groep en zo werd De Hittepetitjes een gezellige verzameling van ouders en kinderen. Ook tussen die ouders zijn veel 'bedrijvige vrouwtjes en mannetjes' te vinden.

Gezellig
De Hittepetitjes staan misschien bekend als een zooitje ongeregeld, en dat is het eigenlijk ook. De jaarlijkse ideeën voor een carnavalsact ontstaan steevast bij een stevige borrel en over het algemeen wordt er eerst een wagen in mekaar bedacht, waarna ze tot de ontdekking komen dat het misschien te laat is voor een passende act. Maar dat mag de pret niet drukken. Er is niemand die daar echt een probleem van maakt. Als het maar gezellig is.

Warme schuur van Van Rijthoven
En gezellig ís het bij de Hittepetitjes. Veel ouders en kinderen houden ervan om in de warme en knusse schuur van de familie Van Rijthoven aan een wagen te knutselen. Niet iedereen is daarbij even fanatiek, maar ook hier geldt: vrijheid blijheid. En als er al eens een onvertogen woord valt, wordt er eventjes gemopperd en wordt dat een uurtje later met een pilske weer bijgelegd. En om met bijvoorbeeld de Bloastoeters of de Vleespetten een heleboel prijzen uit Hapert of Bladel mee naar huis te nemen, daarvan krijgen de Hittepetitjes elk jaar kippenvel. Het is dan helemaal niet belangrijk wie er als hoogste eindigt, als de bekers maar mee naar Casteren gaan!

De Hittepetitjesdag
De Hittepetitjes doen door het jaar heen veel gezellige dingen samen. Op stap gaan, voor elkaar koken en elk jaar is er een Hittepetitjesdag met activiteiten voor jong en oud. Zo'n dag eindigt altijd met een barbecue en een zwempartij in De Bucht. In elf jaar tijd is de samenstelling van de Hittepetitjes niet ongewijzigd gebleven. Er zijn mensen verhuisd of gestopt en er zijn mensen bijgekomen. Zelfs luitjes van boven de rivieren voelen zich helemaal op hun gemak tussen de Brabantse Hittepetitjes.


Agenda

<<augustus 2017>>
madiwodovrzazo
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Contact en social media

        
>E-mail de redactie

Kindervakantiewerk

Maandag 21 t/m vrijdag 25 augustus 
 
>Programma

Vakantiefoto's 2017

Wilt u ook uw vakantiefoto's delen?


>Bekijk de foto's

>Foto's insturen

Sport

  Casteren 1   Spoordonkse Girls 1  
     
  Molenschot 1   NeCa 1  
  Zondag 27 augustus   Zondag 3 september  
  11:30 uur (vriendsch.)   12:30 uur  

Statistieken

5 bezoekers online
Vandaag: 13 unieke bezoekers
Deze week: 491 unieke bezoekers
Totaal: 71182 unieke bezoekers