Nieuws

Heb je nieuws voor Casteren.Net? Stuur je bericht naar nieuws[ANTISPAM]casteren.net.


>Driemaal is scheepsrecht bij uitreiking gemeentelijke Vrijwilligers Awards


Geplaatst op: 16-11-2019

Op vrijdag 15 november had de gemeente Bladel de vrijwilligers uit de gemeente uitgenodigd voor een feestelijke avond in gemeenschapshuis Den Herd. Gastvrouw Marjo Leijten sprak een woord van dank voor het vele werk dat er door de vrijwilligers voor de gemeenschap wordt verzet. De vrijwilligersavond wordt eenmaal per vier jaar georganiseerd. De gemeente Bladel stelt op voordracht awards beschikbaar in de categorie Jongeren Award, Passie Award en Innovatie Award. Wethouder Davy Jansen nodigde de genomineerden op het podium uit en sprak hen toe.

Voor de Jongeren Award was namens Casteren Chies van Esch voorgedragen. Chies wordt gewaardeerd voor de leidende rol die hem min of meer overkomt, maar wel accepteert, zowel bij blaaskapel Batz als bij carnavalsgroep De Begaoiers. Begin 2020 neemt hij deel aan het project 'Kempen technicals for Africa'. In een tweedehands auto rijdt hij in drie weken met een studiegenoot naar Gambia, waar de auto wordt gedoneerd aan de lokale bevolking en dienst zal doen als ambulance. Aansluitend volgt een maatschappelijke stage van zeven weken met op techniek gebaseerde projecten.

 

 

Bij de Passie Award was namens Casteren Thea Kusters van de kookgroep van het Aordètig Eten genomineerd. Thea is al sinds de oprichting in 2007 de gepassioneerde 'chef-kok' van de kookgroep. Elke 14 dagen wordt voor een groep van 50 personen een fantasierijke maaltijd op tafel getoverd. Zij doet dit samen met een grote groep van 'keukenhulpen' en gastvrouwen. Thea wordt gewaardeerd om haar kookkunsten en fantasie om met geringe middelen veel te presteren. Thea treedt niet graag op de voorgrond maar haar passie werkt aanstekelijk op de hele groep en via Thea wordt dan ook de hele groep geëerd.

 


Bij de Innovatie Award was namens Casteren de redactie van de website Casteren.net genomineerd. De website is sinds de lancering in 2009 uitgegroeid tot de digitale ontmoetingsplaats voor alles wat met Casteren te maken heeft. Wekelijks trekt de site een 1.000-tal bezoekers en in de afgelopen jaren hebben meer dan 115.000 unieke bezoekers de weg naar de website gevonden.
De site wordt vanaf het begin gerund door een driehoofdige redactie bestaande uit Ed Verhoeven, Rosiet van Doormalen en Liesbeth Schippers. Zij verwerken dagelijks ingezonden berichten en schrijven zelf artikelen en nieuwsberichten. Ook maken zij zelf hoogwaardige beelden van evenementen en gebeurtenissen in het dorp. Het is vooral door hún toedoen dat deze website een innovatie is waarnaar vele andere dorpen al vaak begerig gekeken hebben. De kwaliteit van casteren.net is uniek en kent geen gelijke omdat de toewijding van de redactie, in combinatie met de intelligente en innovatieve opzet van de website, ongeëvenaard is.

Na een korte pauze en een drankje konden vrijwilligers genieten van cabaretier Rob Scheepers. In een try-out nam Rob de zaal mee in zijn beleving van het afgelopen jaar. Volgens hem zijn we toch wel een beetje van de rails geraakt in het bijna rijkste en welvarendste land van de wereld. 


Agenda

oktober 2020
madiwodovrzazo
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Contact en social media

      
>E-mail de redactie

Wijzigingen vanwege Coronavirus

Sport

VV Casteren   NeCa 
  
Casteren 1 - Netersel 1
Zo. 4 okt. 2020
  Programma volgt
>Wedstrijdverslagen    

Statistieken

13 bezoekers online
Vandaag: 159 unieke bezoekers
Deze week: 570 unieke bezoekers
Totaal: 135493 unieke bezoekers