Nieuws

Heb je nieuws voor Casteren.Net? Stuur je bericht naar nieuws[ANTISPAM]casteren.net.


>Koninklijke onderscheiding voor Ed Verhoeven


Geplaatst op: 24-04-2020

Ed Verhoeven ontving vrijdag 24 april tijdens de lintjesregen een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Remco Bosma. Ed is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Hij zette zich jarenlang vrijwillig, met veel enthousiasme en een tomeloze energie, in voor diverse verenigingen en initiatieven. Vanwege de coronamaatregelen was het bezoek van de burgemeester klein en besloten. Later in het jaar volgt een groter feestelijk moment.

Dat het ‘zijne majesteit behaagd heeft’ mag duidelijk zijn, gezien Ed’s flinke staat van dienst voor de gemeenschap. Alle mensen waarmee Ed samenwerkte zeggen unaniem: Ed weet mensen te verbinden met zijn positieve en enthousiaste persoonlijkheid. Hij geeft met al zijn ervaring anderen de kans zich te ontplooien, maar bewaakt daarbij op de achtergrond de doelstellingen.

RKVV Casteren (1988-1998)
Ed was een van de initiatiefnemers voor een herstructurering van voetbalvereniging RKVV Casteren. Ruim tien jaar leidde hij met veel elan de jeugdafdeling en het jeugdbestuur. Daarnaast was hij een van de kartrekkers van de jaarlijkse fancyfair. Zo bedacht en maakte hij Eds Ballentent, Eendjes vissen en de Ballenhapper.

VC Bladel (1995 – 2013)
Ed was sinds 1995 een van de drijvende krachten achter Stichting Beachvolleybaltoernooi Bladel. Onder zijn voorzitterschap van 1995 tot 2013 werd dit toernooi een begrip in de Kempen en daarbuiten. Ed maakte zich sterk voor het sponsorschap, de publiciteit en stak ook graag de handen uit de mouwen bij het op- en afbreken en de catering. Verder wist Ed persoonlijk Sinterklaas te strikken voor een bezoek aan de club, hij organiseerde spooktochten, is vertrouwenspersoon en draagt hij zijn steentje bij aan de commissie commerciële zaken.

CLIC en Dorpsraad (2009 – heden)
Na zijn pensionering sloot Ed zich aan bij CLIC (Commissie LeefbaarheidsInitiatieven Casteren). Hij was betrokken bij de huiskamerfunctie van Den Aord, Aordètig Eten, Infotheek, Klussendienst, Dorpsjournaal,  Informatiepunt Zorg, website Casteren.net,  Welzijns- en zorgplan, Casters Vervoer, Junior Dorpsraad, bouwinitiatief Den Tip, strategieplan Casteren 2030.

No-Limits Bladel (2009 – heden)
Vanaf 2009 hielp Ed zijn hardloopclub met het ontwikkelen en onderhouden van de website en de website van de loopwedstrijd KempenRun. Hij is betrokken bij PR-activiteiten, volgde een trainerscursus en geeft nu ook zelf looptraining. Zijn naamkaartje hangt verder nog aan de Grensparkwandelingen, KempenTrail, Bevrijdingsloop, de aanschaf van clubkleding en de organisatie van het 25-jarig jubileum.

Casteren.Net (2010 – heden)
In 2010 nam Ed, samen met een werkgroep, het voortouw om een dorpswebsite te bouwen. In deze opstartfase maakte hij lange dagen om de website van zoveel mogelijk content te voorzien. Later werd er een redactie gevormd met Ed, Rosiet van Doormalen en Liesbeth Schippers. Sindsdien neemt Ed elke ochtend plichtsgetrouw zijn e-mails en kranten door op zoek naar input voor Casteren.Net. Ed heeft binnen de redactie een coördinerende rol en is de verbindende factor tussen inwoners, verenigingen, organisaties en de redactie. Ed ging bij veel andere dorpen op bezoek om zijn enthousiasme over te brengen om een website te bouwen én actueel te houden.

Casters Vervoer (2014 – heden)
In Casteren bleek steeds meer behoefte aan vervoer naar winkels en voorzieningen. Het idee van Casters openbaar vervoer werd geboren. Ed was een van de ‘bus’trekkers van de Stichting Casters Vervoer. Hij ging op zoek naar vrijwilligers, hij verzorgt de maandplanningen en de chauffeursindelingen. De laatste jaren vervoert het Casters busje ook scholieren van een speciale school die niet in aanmerking komen voor ander georganiseerd vervoer. Ed vertegenwoordigt als voorzitter de Stichting Casters Vervoer in diverse provinciale en landelijke OV overleggroepen.

Wandel3daagse Casteren (2014 – heden)
Sinds 2012 wordt er in Casteren jaarlijks de Wandel3daagse georganiseerd. Ed is een van de mensen die dit evenement terug op de kaart wisten te zetten. Na acht succesvolle edities wordt het evenement breed gedragen. Ed bedenkt nieuwe uitdagende wandelroutes. Eerst op zijn computer, later controleert hij ze in het veld. Hij maakt de routebeschrijvingen en verleent hand- en spandiensten tijdens het evenement.


Agenda

oktober 2020
madiwodovrzazo
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Contact en social media

      
>E-mail de redactie

Corona per week

Wijzigingen vanwege Coronavirus


* Den Aord aangepast open

* Casters Vervoer staakt dienstregeling
* De Goei Kaomer stopt weer, tot nader bericht
* KBO stopt alle activiteiten
* Welfare stopt, tot nader bericht
* Aordètig Eten stopt, tot nader bericht
* Geen voetbal- en korfbalactiviteiten
* Geen repetities Muziekvereniging St. Willibrordus

Sport

VV Casteren   NeCa 
  
>Wedstrijdverslagen    
Vanwege het coronavirus is de amateursport tijdelijk stilgelegd.

Statistieken

7 bezoekers online
Vandaag: 117 unieke bezoekers
Deze week: 434 unieke bezoekers
Totaal: 136417 unieke bezoekers
 
Baevo