Dorpsraad - Leden

 

   

lid sinds 2012

 

Peter Swaans – Voorzitter, interim penningmeester
Ik ben Peter Swaans en ik woon al 62 jaar in Casteren. Samen met Marja wonen wij al weer 37 jaar op Hemelrijken 6 in Casteren. In onze vrije tijd zijn wij graag actief en sportief bezig. In het dagelijks leven ben ik naast mijn pensioen als accountant en belastingadviseur nog 5 a 6 uur per week werkzaam voor Castelijns & Swaans accountants-adviseurs te Eersel. Daarnaast vervul ik een aantal maatschappelijke functies. Zo ben ik onder andere bestuurslid van Inkoop Samenwerking de Kempen (ISK), Stichting Mariakapel te Casteren en van Stichting Casters Vervoer (’t Casters Buske). Ik ben lid van de Dorpsraad sinds 2012 waarbij ik vertegenwoordigd ben in het platform Welzijn en Zorg en tevens de contactpersoon voor de Buurtpreventie. Namens de Dorpsraad heb ik in diverse commissies en werkgroepen een taak vervuld. Ik wil me in de dorpsraad inzetten voor het verbeteren en in standhouden van een leefbare omgeving voor alle inwoners van Casteren en dan in het bijzonder voor de jeugd en de ouderen.

 

   

lid sinds 2012

Marieke van den Borne-Teurlings – Secretaris
Ik ben Marieke van den Borne, geboren en getogen Casterse. Ik wil graag actief bijdragen aan de leefbaarheid van ons dorp en het behartigen van de Casterse belangen bij de gemeente en overige instanties. Ik ben werkzaam bij CZ als beleidsmedewerker voor de ouderenzorg. Mijn kennis op het gebied van welzijn en zorg, zet ik graag in om een ieder zo lang en zo tevreden mogelijk te laten wonen in Casteren. Het Casters vervoer, de Goei Kaomer, platform Welzijn en Zorg, en leuke samenwerkingsinitiatieven met ouderen en de basisschool zijn activiteiten die daarbij passen. De komende twee jaar vormen de uitdagingen die ons rijke verenigingsleven ondervindt in de huidige maatschappij voor mij ook een aandachtspunt.

 

   

lid sinds 2010

Jan Hendriks
Mijn naam is Jan Hendriks. Geboren en getogen in Casteren en inmiddels alweer 31 jaar woonachtig in dit prachtige dorp. Ik probeer als 'jonge' telg in de dorpsraad een aanspreekpunt te zijn voor de Casterse jeugd. Door mijn frequente aanwezigheid binnen het Casterse verenigingsleven kan ik tevens de dingen die spelen binnen deze groep, bij de dorpsraad op tafel krijgen. Op die manier kan ik dan constructief bezig zijn en blijven voor beide partijen.

 

   Description: Piet van Loenhout

lid sinds 2015

 

Piet van Loenhout
In 2000 is vanuit de Dorpsraad de voorloper van de huidige Commissie LeefbaarheidsInitiatieven Casteren opgericht. Sinds de oprichting ben ik daarvan de voorzitter en we hebben samen met vele dorpsgenoten diverse leefbaarheidsinitiatieven tot stand mogen brengen. Eerder was ik onder meer voorzitter van de voetbalvereniging en van de Stichting KinderVakantieWerk. Casteren is weliswaar een klein dorp, maar toch vitaal dankzij de inzet van velen. Ik vind het mooi en ook dankbaar werk om daaraan mee te kunnen doen. Leefbaarheid en gemeenschapszin zijn immers geen vanzelfsprekendheid, maar komen alleen door gezamenlijke actie tot stand. Soms moet je daarvoor tegen de stroom in roeien en werken aan idealen die voor onmogelijk gehouden worden. Des te mooier als het dan toch lukt.

 

   Lid Ed Verhoeven

 

lid sinds 2015

Ed Verhoeven
Ik woon sinds eind 1971 met mijn echtgenote Tonnie in Casteren. Opgegroeid in Eindhoven en onze plek gevonden in Casteren, waar ook onze zonen Martijn en Stefan zijn opgegroeid. Waar mogelijk hebben wij ons in het verleden ingezet voor de gemeenschap. Op school, als jeugdvoorzitter van de voetbalvereniging, met deelname aan de carnavalsoptochten en als voorzitter van het beachvolley evenement in Bladel.
Na een leven met vele omzwervingen kan ik mijn tijd nu zelf invullen. De keuze is enkele leuke dingen voor mijzelf zoals Nederland ontdekken te voet, hardlopen en training geven aan beginnende hardlopers bij No-Limits in Bladel. Met de instelling dat iedereen wel ergens goed in is, probeer ik bij te dragen aan een leefbaar dorp. Ik mocht aan de wieg staan van onze website casteren.net en helpen bij het vormgeven van de wandel3daagse. Ook het Casters Vervoer heb ik mee mogen opzetten en organiseren. Mogelijk komen er nog zaken op mijn pad. Met als lijfspreuk: “kijken, denk, doen”, moet dat wel goedkomen.

lid sinds 2018

Koos van Oorschot
Ik ben Koos van Oorschot. Met ons gezin, bestaande uit mijn echtgenote Sylvia en dochters: Christel en Muriël, zijn wij in 2008 komen wonen in dit prachtige dorp. Wij wonen aan de Laaibeemden. Wij hebben destijds bewust gekozen voor een klein dorp met een eigen karakter. Wij hebben daar nog geen moment spijt van gehad.
Ik ben werkzaam als projectmanager bij Philips. Naast het werk ben ik jarenlang betrokken geweest bij de medezeggenschapsraad van de Groote Aard in Eersel en de ondersteuningsplanraad van het passend onderwijs Eindhoven en de Kempen.
Ons dorp ligt in een prachtig stukje Nederland en kenmerkt zich door een rijk verenigingsleven en een grote saamhorigheid. Ik wil me graag inzetten voor het behoud van dit eigen karakter, de veiligheid en leefbaarheid van Casteren. Behoud van een goede basisschool, sportfaciliteiten, verenigingen, gemeenschapshuis etc. is hiervoor van belang. Ik hoop hier een constructieve bijdrage aan te kunnen leveren.

 

lid sinds 2018

Bram Roest
Ik ben Bram Roest, 37 jaar oud en van origine afkomstig uit Lage Mierde. Sinds 2007 woon ik met Nicole samen in Casteren. We zijn gestart in de Durkijk en nadat onze dochters Evi en Tess zijn geboren, zijn we verhuisd naar het Nieveld. Ik speel voetbal in het derde elftal van RKVV Casteren en ik ben ieder jaar medeorganisator van de Casterse Motorrit. In het dagelijks leven geef ik leiding aan de afdeling Transport van DPD Pakketservice en ben daar verantwoordelijk voor het uitleveren en ophalen van de pakketten in oost Brabant en Limburg. Naar mijn idee ben ik nu voldoende ingeburgerd in de gemeenschap van dit mooie dorp om mijn steentje bij te dragen aan de leefbaarheid van Casteren en haar toekomst voor jong en oud.

Versie: 10 september 2020

Baevo