Informatief - Buurtpreventie - Burgernet2

Burgernet: tel. 0800-0011
Via het gratis telefoonnummer van Burgernet (0800-00110 kunt u helpen om inbraken, overvallen, vermissing of doorrijding na ongeval op te lossen. Het is een unieke samenwerking tussen burgers, gemeente en politie en in Nederland zijn er al 1,25 miljoen deelnemers. Burgernet is de opvolger van SMS-Alert en kan in vergelijking met SMS-Alert ook gebruik maken van spraakberichten op de mobiele en vaste telefoon en e-mail voor achtergrondinformatie. In Brabant Zuid-Oost worden vooralsnog alleen sms-jes gebruikt.

Automatisch overzetten
Alle bestaande SMS-Alert deelnemers worden automatisch overgezet naar Burgernet. Zij worden hierover geïnformeerd via SMS-berichten en hen wordt gevraagd gegevens aan te vullen op www.burgernet.nl. Dat is niet verplicht maar biedt wel meer mogelijkheden, zoals het kunnen aanmelden met meerdere adressen en in de toekomst het ontvangen van e-mailberichten.
>Lees meer op de website van Burgernet en meld u aan

Verschil SMS-Alert en Burgernet
Het belangrijkste verschil is dat alle burgers die in een actie zijn geselecteerd, via het speciale telefoonnummer 0800-0011 direct met de betreffende centralist in contact kunnen komen. De centralist bepaalt zelf of hij/zij de terugbeller direct te woord staat, of dat de terugbeller eerst de Burgernet-voicemail inspreekt. Op het scherm kunnen de centralisten zien wie van de Burgernet-deelnemers op dat moment terugbelt en mogelijk relevante informatie kan hebben.

Voorbeelden
Stelt u zich voor; u ziet twee mannen met bivakmuts bij de achterburen uit een raam klimmen. U belt de politie om de inbraak te melden. Ondertussen ziet u de mannen in een blauwe bestelbus met hoge snelheid de straat uit rijden. Gelukkig kunt u een goed signalement van de mannen en de auto geven. De politie gaat direct naar ze op zoek en start een Burgernetactie. Burgernetdeelnemers in de buurt ontvangen een paar minuten later een spraak- of sms-bericht met het verzoek om uit te kijken naar de twee mannen in hun blauwe bestelbus. Een paar straten verderop ziet een oplettende Burgernetdeelnemer twee mannen een blauwe bestelbus in een garagebox parkeren. Hij belt gratis via 0800-0011 naar de meldkamer om de centralist te laten weten waar hij de mannen heeft gezien. De centralist speelt de informatie direct aan de politie door. Nog geen kwartier later kan de politie de twee verdachten in de garagebox aanhouden.

Burgernet is een unieke samenwerking tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de wijk te vergroten. Zo kan bijvoorbeeld de kans vergroot worden dat inbrekers worden opgepakt. Burgernet wordt uiteraard niet alleen ingezet bij inbraken. Ook bij een overval, een vermissing of het doorrijden na een ongeval kan via Burgernet gevraagd worden of mensen in de buurt met ons meekijken. Buurtbewoners die zich hebben aangemeld, ontvangen een spraak- of sms-bericht met een duidelijke omschrijving van een persoon of voertuig. Als zij de verdachte zien of andere aanwijzingen hebben, kunnen zij gratis bellen naar 0800-0011. Zo kan de politie sneller en gerichter zoeken. Op dit moment wordt 1 op de 10 Burgernetacties dankzij tips van Burgernetdeelnemers opgelost. Na afloop ontvangen alle deelnemers bericht over het resultaat van de Burgernetactie. Inmiddels zijn er al 1,25 miljoen Burgernetdeelnemers in Nederland. Hoe meer mensen meedoen, hoe meer Via het gratis telefoonnummer van Burgernet (0800-00110 kunt u helpen om inbraken, overvallen, vermissing of doorrijding na ongeval op te lossen. Het is een unieke samenwerking tussen burgers, gemeente en politie en in Nederland zijn er al 1,25 miljoen deelnemers. Doe ook mee! Burgernetacties met succes kunnen worden afgesloten. Ook in Bladel roepen we alle inwoners van de gemeente op zich nu als deelnemer aan te melden op www.burgernet.nl (iedereen van 16 jaar en ouder kan zich aanmelden).

Agenda

maart 2021
madiwodovrzazo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Contact en social media

      
>E-mail de redactie

Wijzigingen vanwege coronavirus


* Sluiting Den Aord

* Casters Vervoer staakt dienstregeling
* KBO stopt alle activiteiten
* De Goei Kaomer, de Welfare en Aordètig Eten stoppen, tot nader bericht
* Geen voetbal- en korfbalactiviteiten
* Geen repetities Muziekvereniging St. Willibrordus
* Hul Caastere kampeert naar 2022
* Toneeluitvoeringen naar 2022
* Jubileum RKVV Casteren naar 2025 
* Wandel3Daagse Casteren naar 2022

Corona per week

Statistieken

2 bezoekers online
Vandaag: 28 unieke bezoekers
Deze week: 473 unieke bezoekers
Totaal: 140376 unieke bezoekers
 
Baevo