Z - Junior Dorpsraad Casteren

In september 2013 hebben wij, met behulp van de Dorpsraad en CLIC in Casteren, de Junior Dorpsraad opgericht. Ons doel is om de leefbaarheid in Casteren voor de jeugd van twaalf tot achttien jaar te optimaliseren. Wij komen elke zes weken bij elkaar om onder andere nieuwe initiatieven te bedenken, onze plannen te bespreken en deze uit te voeren. Als je nog ideeën hebt voor de Junior Dorpsraad of lid wil worden, dan kan je ons een e-mail sturen of een berichtje achterlaten op Facebook.

Projecten tot nu toe bereikt:

* Bij gladheid direct strooien op de Beverdijcken (weg naar het Pius X-College) is opgenomen in het strooiplan van de gemeente.

* Aanleg lantaarnpalen op de Polderdijk, richting sportpark De Groesbocht in Netersel.

* Aanleg speelveld Willibrordusstraat voor de oudere jeugd op de plek waar de lagere school stond.

* We hebben een campagne gehouden rondom de veiligheidssituatie op de Beverdijcken, waar auto’s erg hard rijden en veel scholieren naar het Pius X-College fietsen. Deze campagne heeft ertoe geleid dat er waarschuwingsborden zijn geplaatst met daarop ‘School route, matig uw snelheid’.

* Waarschuwingsborden op de sportroute voor de jeugd uit Casteren. Deze borden zijn geplaatst in de Wagenbroeken in Casteren en de Polderdijk in Netersel.

Leden:
De leden van de Junior Dorpsraad zijn: Anouk Gooskens, Anne van Loenhout, Lieke Wilborts, Maxime van der Elzen, Muriël van Oorschot, Nienke Klaassen, Sophie van de Wijdeven, Thomas Hendriks, Luuk van Loenhout, Renee Verberne en Iris Jansen. Wij worden ondersteund door Mirthe Rombouts van de Dorpsraad en Piet van Loenhout van CLIC.

 Als je nog ideeën hebt, graag! Stuur dan een e-mail. Je kunt ook een berichtje achterlaten op Facebook

Baevo