Informatiepunt Zorg - Home

Informatiepunt Zorg Casteren
Het Informatiepunt Zorg is gestart in november 2008. Doelstelling: het geven van informatie en advies, verlenen van hulp en ondersteuning op het gebied van zorg, welzijn en wonen aan alle bewoners van Casteren, jong en oud. Zie de folder voor meer informatie. Op de website IZ Bladel (Informele Zorg) kunt u alle informatie vinden over formele en informele zorg die in de gemeente beschikbaar is.
>Flyer Informatiepunt Zorg
>Presentatie Platform Informele Zorg
 

 
Maandagochtend
10.00-11.00 uur 
Den Aord
Tel. 06-30865417
E-mail:
zorginfo@denaord.nl
Janny Dirkx
Paula Termeer
 

 

NIEUWS VAN DE WEEK

AIC De Kempen
6 april Eersel: Theater over autisme en puberteit
>Lees meer

Kent u de website beter oud?
De ambitie van BeterOud is de levenskwaliteit van ouderen verbeteren door hen in staat te stellen hun leven voort te zetten ondanks de beperkingen van ouder worden. Dat ouderen in staat blijven de dingen te doen die het leven de moeite waard maken. Eén van de voorzieningen is een nieuwsbrief waarop u zich kunt abonneren. Een bezoekje aan de website is zeker de moeite waard: www.beteroud.nl.

Vergeetachtigheid of dementie?
Misschien heeft u het vermoeden dat er bij uw naaste méér speelt dan normale vergeetachtigheid. Op de site van Alzheimer Nederland staat een test hoe u de eerste symptomen van dementie kunt herkennen. Bekijk bijvoorbeeld het online seminar: ‘Is het vergeetachtigheid of dementie’ of bekijk de 10 belangrijkste signalen op dementie.nl Ook kunt u daar de brochure aanvragen. 

Lumens maatschappelijk werk
Hulp vragen is voor niemand gemakkelijk. De maatschappelijk werkers van Lumens helpen als u er zelf even niet meer uitkomt. Bijvoorbeeld door problemen in uw leefomgeving of relatie, of wanneer u het moeilijk vindt om rond te komen van uw inkomen. Maar ook als u opziet tegen een gesprek met een bepaalde instantie. Lumens biedt begeleiding en helpt mee met het aanpakken van uw problemen. Samen met u zet de maatschappelijk werker alles op een rijtje om te zoeken naar een oplossing die het beste bij u past. Het streven is om te zorgen dat problemen niet escaleren. Er wordt steeds naar blijvende oplossingen gezocht.Lumens is voor iedereen toegankelijk, ongeacht geloof, leeftijd, nationaliteit of burgerlijke staat. De hulpverlening is gratis. Kom langs bij één van de informatie & adviespunten van Lumens voor een persoonlijk gesprek. Kijk op www.lumenswerkt.nl.

Vroeger kende iedereen het maatschappelijk werk. Helaas is dat tegenwoordig niet meer zo. Het Informatiepunt Zorg gaat samen met Lumens overleggen hoe het beter bekend kan worden bij de inwoners van Casteren.

 

De Goei Kaomer
De Goei Kaomer is een huiskamer voor kwetsbare ouderen die door omstandigheden moeilijk(er) kunnen deelnemer aan reguliere activiteiten. Op maandag van 14.00-16.30 uur in Den Aord. Tel. 06-12654758, of: Informatiepunt Zorg: 06-30865417.
>Lees meer

 

ZORG EN WELZIJN

Het Informatiepunt Zorg levert een bijdrage aan het leefbaar houden van Casteren door inwoners te ondersteunen, helpen en informeren bij vragen op het gebied van zorg en welzijn. Dit geldt voor jong en oud.

Wijkverpleegkundigen segment 1 gemeente Bladel
De wijkverpleegkundige is er om zorgvragen te voorkomen, het tijdig signaleren van mogelijke zorgvragen bij (kwetsbare) burgers en het bevorderen van kwaliteit van leven. Spreekuur: elke maandagmiddag van 14.45 tot 15.15 uur. 
Jelle Reijngoudt, tel. 06-83629788, e-mail: j.reijngoudt@rszk.nl
Annet van Gerven-van Herpt, 06-52444596, a.van.gerven@zuidzorg.nl
>Taken van de wijkverpleegkundigen

     
>Wijkteams &
Beeld zorg
  >Hulp van RSZK    >Huishoudelijke
Hulp & Co
  >Buurtzorg Hapert
tel. 06-10253347
     

>Dagbesteding
Hoogeloon

 

>AIC de Kempen
>Stap Tot Eigen Ruimte
>Thema-avonden

 

>Voor mensen met
een beperking

 

>Beschermd begeleid
wonen

         
>Algemeen Maatschappelijk Werk   >Mantelzorgpas        
             
DEMENTIE

In Nederland wordt het aantal mensen met dementie geschat op 260.000. In 2040 zal dit zijn verdubbeld tot ten minste een half miljoen en wereldwijd tot 115 miljoen. Dit stelt de samenleving voor een grote uitdaging: hoe zorgen we straks voor deze mensen. Specifieke vragen kunt u stellen aan: zobrabant@alzheimer-nederland.nl

Dementie ambassadeur Casteren: de gemeente Bladel heeft voor iedere kern een dementie-ambassadeur aangesteld. Voor Casteren is dat dorpsgenoot Dré de Kort, tel. 06-51439422.
>Lees meer over de dementie-ambassadeur

     

>Dementievriendelijk
>Cultuurplaats

 

>Alzheimer Nederland
>100 activiteiten bij dementie
>Film: Ik wil dat dit niet wordt vergeten
>Keuzewijzer dementie

>Alzheimercafé Eersel

>Dementie.nl: platform voor mantelzorgers

             

 

ALCOHOLPREVENTIE

In samenwerking met de gemeente Bladel, Novadic-Kentron, Centrum Jeugd en Gezin+ is het Informatiepunt Zorg betrokken en actief bij het alcoholpreventieprogramma van overheid en gemeente. 

     

>Nix18.nl

  >Kamperen bij de boer   >Alcohol 65+  

>Eyes Wide Open
Hoogeloon

(drugs- en drankgebruik)

 

JEUGD
         
 

>Centrum
Jeugd en Gezin+
Kempengemeenten

>Presentatie
Transitie Jeugd

       

 

Agenda

maart 2018
madiwodovrzazo
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Contact en social media

      
>E-mail de redactie

Bijeenkomst Valpreventie

21 maart 14.00-16.00 uur in Den Aord.
Door Infopunt Zorg en Zuidzorg.

>Lees meer

Gemeenteraadsverkiezingen


Stemmen in Den Aord op woensdag 21 maart.
>Partijen presenteren zich
>Partijen op bezoek

Het zit in de familie door ToverCast

Op 31 maart, 1, 6 en 7 april in Den Aord>Bekijk het promotiefimpje

Sport

  Casteren 1   NeCa 1  
     
  Tuldania 1   Spoordonkse Girls 1  
  Zo. 25 maart   Zo. 2 april  
  14.30 uur   11.30 uur  
      De Groesbocht, Netersel  

Statistieken

12 bezoekers online
Vandaag: 263 unieke bezoekers
Deze week: 927 unieke bezoekers
Totaal: 85742 unieke bezoekers