Verenigingen carnaval Bollemeppers 2019 prins Johannes Primo

Jan van de Wijdeven is de nieuwe prins van het Bollemeppersgat. Jan is de tweede prins van buiten de Raad van 11 en gaat regeren als ‘Prins Johannes Primo’. Dit doet hij samen met zijn adjudant Wilbert Jansen, prinses Nicole en adjudantsvrouw Ingrid.

Tijdens het Prinsenbal op zaterdag 12 januari werd de prins op een ludieke manier bekendgemaakt: Omdat de verbouwing van de carnavalsresidentie op een fiasco dreigde uit te lopen, was er iemand met geld nodig om de residentie af te kunnen bouwen. Wie zou daar beter in kunnen voorzien dan de man die menigeen in Casteren en omstreken heeft voorzien van hypotheken en verzekeringen? De keuze voor Jan van de Wijdeven was dus snel gemaakt.

Jan is 50 jaar en woont in Casteren, samen met zijn vrouw Nicole en hun kinderen Minke, Lieke en Jan. Hij is in het dagelijkse leven werkzaam als eigenaar/hypotheekadviseur bij Lamers & Van de Wijdeven in Hapert. In zijn vrije tijd is hij lid van Muziekvereniging St-Willibrordus en daarnaast wandelt hij graag. Afgelopen jaar ondernam hij per fiets een pelgrimstocht naar Rome. Vandaar ook de muzikale en Italiaanse toevoeging Primo. Verder is Jan een fanatieke carnavalsvierder. Hij is vanaf de oprichting trombonist bij de Hofkapel Batz en met vriendengroep De Dagschotels loopt hij in diverse carnavalsoptochten mee in de regio.

De liefde voor muziek deelt Jan met adjudant Wilbert. Dit heeft zelfs al geresulteerd in een eigen carnavalslied: ‘Solo!’ van ‘Veul gére’. De jarenlange ervaring van de prins als tambour-maître van de muziekvereniging komt ook zeker van pas.  Zijn ‘mace’ is eigenlijk gewoon de grote broer van de scepter die de prins dit jaar zal gaan zwaaien in het Bollemeppersgat. De polonaise zal in 2019 door deze ervaren prins dus altijd in de maat lopen en ook vooruit, achteruit en draaien zal geen problemen opleveren. 

De carnavalsvereniging heeft er veel zin in en hoopt iedereen te zien bij een van de drie tonpraatavonden en met carnaval. Onder leiding van prins Johannes Primo, zijn adjudant, hun vrouwen, de Raad van 11 en hun dames zal Casteren er samen weer een groot feest van gaan maken. Alaaf! Alaaf! Alaaf! 

>Bekijk de leden van de raad en hun dames

Agenda

juni 2019
madiwodovrzazo
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Contact en social media

      
>E-mail de redactie

Pleinconcert


Woensdag 3 juli om 19.30 uur
>Informatie

Statistieken

4 bezoekers online
Vandaag: 22 unieke bezoekers
Deze week: 816 unieke bezoekers
Totaal: 111827 unieke bezoekers